Waar op letten als u stucwerk kiest?

Stucwerk is een laag pleister die op een binnen- of buitenmuur of een plafond wordt aangebracht. Wanneer u bezig bent met een verbouwing dan komt de vraag hoe u uw muren wilt afwerken. Er zijn verschillende aspecten waar u op moet letten bij deze keuze.

Diverse mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de afwerking van uw muur. U kunt kiezen voor stucwerk als afwerking op zich maar ook de variant waarover u gaat behangen of schilderen is een optie. Het is allemaal een kwestie van smaak, u weet tenslotte het beste hoe u uw woning of kamer wilt inrichten. Wat u ook kiest, besef dat een goed gestuukte muur de basis is van uw verbouwing.

Stucwerk geschikt voor behangen en sausen.

Als u van plan bent uw gestuukte muren te gaan behangen of sausen dat kiest u voor materiaal dat hiervoor geschikt is. Hierbij mag het stucwerk iets minder glad zijn, en dit betekent wat minder werk voor de stukadoor. Daarom is dit ook iets goedkoper dan sausklaar materiaal. Sausklaar stucwerk betekent het glad maken van uw muren, waarvoor de stukadoor pleister gebruikt. Is er slechts een dunne laag nodig, dan noemen we dit pleisterwerk.Is er sprake van een ongelijke muur dan is juist veel pleister nodig; dit wordt raapwerk genoemd. Dit materiaal is geschikt voor als u uw muren wil schilderen.

Spachtelputz, stukwerk in kleur of spack spuiten

Spachtelputz is een sierpleister waarin steen korreltjes zijn opgenomen, hierdoor krijgen uw muren een structuur en zien ze er verzorgd en volledig afgewerkt uit. Een andere methode van volledige afwerking is stucwerk in kleur. Door het pleisterwerk worden dan kleurstoffen gemengd. Tenslotte kunt u ook Spack spuiten. Spack is een goedkopere vorm van stuken; hierbij wordt onder hoge druk het pleister op de muren gespoten en wel in twee lagen; een voorbereidingslaag en daarna een structuurlaag. Het laten stuken van uw plafond is ook geen probleem. Uw plafond wordt door de stukadoor vlak gemaakt met gips, waarna het afgewerkt wordt met een structuur. De eerste stap naar een nieuwe inrichting!

Kom in contact met een stukadoor bij u in de buurt

Als u zoekt bent naar een stukadoor bij u in de buurt dan bent u bij Stukadoor Garant aan het juiste adres. Met stukadoors werkzaam door heel Nederland is er altijd een stukadoor bij u in de regio. Voor meer informatie kunt u het offerteformulier invullen of belt u naar: 085 4320015.