Pleisterwerk binnen of buiten

Pleisterwerk

Pleisterwerk kun je het best omschrijven als een strakke en gladde afwerking van de muur. Vaak wordt pleisterwerk als ondergrond gebruikt voor verf of behang. Maar, in combinatie met sierpleister, kan het ook dienen als nette, strakke afwerking.

Buiten

Pleisteren, zoals het aanbrengen van pleisterwerk wordt genoemd, wordt voornamelijk binnen toegepast. Toch wordt het ook buiten gebruikt. Denk maar eens aan de huizen in het centrum van een stad. De witte panden zijn vaak voorzien van pleisterwerk. In het buitenland wordt hier nog veel meer gebruik van gemaakt. In Duitsland bijvoorbeeld, daar zijn de witte huizen vaak voorzien van pleisterwerk. Toch is dit niet zo gemakkelijk aan te brengen als pleisterwerk aan de binnenkant. Er moet namelijk een speciale coating overheen om het weerbestendig te maken. Daarnaast moet het regelmatig onderhouden worden.

Binnen

Pleisterwerk aan de binnenkant wordt meestal gebruikt als ondergrond voor verf of behang. Als je voor sierpleister kiest, is het slim dit door een stucadoor te laten doen. In een vochtige ruimte zoals de badkamer, is het verstandig het pleister goed af te werken. Door te veel vocht kan het pleisterwerk namelijk loslaten.

Wilt u na het pleisteren geen afwerking meer op de muur, dan is het slim om te kiezen voor glad pleisterwerk. Deze kan goed tegen vocht en kan zelfs schoongemaakt worden. Daarnaast kun je kiezen uit meerder kleuren.

Stukadoor nodig? Neem dan contact met ons op.

 

« Terug naar pagina overzicht